Returer

Vi vill att våra Youstella-kunder ska älska sina produkter helt och hållet!

Garanti för Youstella
Youstella har åtagit sig att skapa smycken av högsta standard och därför ser vi till att vår 12-månadersgaranti gäller för alla våra guldpläterade och guldförgyllda smycken. Om ditt smycke anländer skadat eller har ett tillverkningsfel ger vår garanti dig rätt till ett engångsbyte av samma smycke inom 12 månader efter köpet  - utan kostnad. Garantin är ogiltig i händelse av skador orsakade av användaren, inklusive (men inte begränsat till) repor, oavsiktlig skada, vattenskador.

Om din ersättningsartikel också, mot förmodan, är skadad så tar vi ut en ersättning eller reparationsavgift på 50 % av det fulla betalda värdet per artikel. Betalningen kan behandlas via PayPal. Kontakta support@youstella.com för mer information.

Observera att Youstella-garantin inte gäller för förlorade eller stulna föremål.

RETURNERING

Vi gör vårt bästa för att se till att alla produkter är i toppskick när de anländer till din dörr, men vi återbetalar inte returer om du ändrar dig. Vi erbjuder istället butikskredit (giltig i en månad) och kan också underlätta byte om en annan storlek finns tillgänglig.

* Observera också att återbetalning inte ges för beställningar som har behandlats med en rabattkod.

Återbetalning sker endast om det rör sig om ett tillverkningsfel och varan inte kan ersättas eller repareras.

Vår bytespolicy gäller i 14 dagar (efter att du har fått din beställning). För att vara berättigad till ett utbyte måste du skicka in foton av de produkter du har fått, oanvända och i samma skick som du fick dem. Etiketterna måste också sitta kvar.

OM DU VILL BYTA UT EN PRODUKT SKA DU SKICKA OSS ETT E-POSTMEDDELANDE MED DIN BEGÄRAN.

BYTE MOT BUTIKSKREDIT

När dina bilder har tagits emot och granskats skickar vi ett e-postmeddelande till dig för att informera dig om att vi behandlar utbytet. Vi kommer också att meddela dig om ditt STORE CREDIT eller CHANGE CODE har godkänts eller avslagits.

Om du blir godkänd kommer din kredit att behandlas och vi kommer att kontakta dig via e-post.

För att genomföra byte behöver vi kvitto eller annat bevis på köpet.

Om det har gått 14 dagar sedan du fick din beställning kan vi tyvärr inte erbjuda dig ett byte.

Tyvärr kan vi inte erbjuda återbetalning av varor som köpts med hjälp av en rabattkod.

Presentkort kan inte returneras.