Beställningar och betalningar

Måste jag beställa online?

Ja. Vi är en onlinebutik. Men, oroa dig inte. Vi ser till att du får dina saker snabbt och har trygga och säkra betalningsalternativ.

Är det säkert att beställa på nätet?

Självklart! Vi använder krypteringssystem enligt industristandard för potentiellt känslig information, såsom ditt namn, din adress och annan kritiskt känslig information. Information som skickas mellan din dator och vår webbplats kan inte läsas av någon annan. Om du är orolig för att beställa på nätet och att paketet inte kommer fram eller är skadat, så kan du känna dig lugn genom att betala den låga kostnaden på 49.95 SEK för försäkrad frakt.

Försäkrad frakt

Om du köper vår försäkrade frakt kan du vara säker på att din beställning kommer fram på ett säkert sätt, annars får vi betala! Oroa dig inte för att varor ska komma fram skadade på grund av grov hantering under transporten. Beställ i förtroende med vetskap om att din beställning kommer att anlända i perfekt skick. Du kommer att vara täckt till 100 %! Youstella expedierar en ny beställning om ditt paket rapporteras vara förlorat under transporten, är skadat, eller har saknade artiklar.

Betalningsalternativ

Betala dina Youstella-köp med Visa, Visa Debit, MasterCard, American Express. Vi accepterar även PayPal och Klarna.

Kontrollera ut

- Steg 1
När du klickar på knappen "Checkout" i din varukorg kommer du att bli ombedd att antingen logga in på ditt konto eller skapa ett.

- Steg 2
Om du inte har något konto kommer du att bli ombedd att skapa ett med din leveransadressinformation. Välj "använd denna adress för fakturering" om din faktureringsadress är densamma som din leveransadress och fortsätt sedan till nästa steg.

- Steg 3
Om du avmarkerade rutan "använd denna adress för fakturering" kan du ange din faktureringsadress nu.

- Steg 4
För att slutföra din beställning behöver du bara bekräfta genom att granska beställningssumman och ange dina betalningsuppgifter. Klicka sedan på knappen "Betala nu". När du har slutfört betalningen får du ett ordernummer och en bekräftelse på e-post med dina beställningsuppgifter. Så enkelt.

När vi har mottagit din beställning

När du har lagt din beställning kommer du att hänvisas till ett meddelande om orderbekräftelse som innehåller dina orderuppgifter. Denna information kommer också att skickas till dig via e-post, men det kan ta upp till 30 minuter innan den kommer fram. När vårt team på lagret har behandlat din beställning kommer du att få ett andra e-postmeddelande för att meddela att din beställning har skickats. Om ett e-postmeddelande inte verkar ha mottagits, kontrollera din skräppostmapp.

Felaktiga eller felaktiga artiklar

Vi är ledsna att höra det! Kontakta oss via e-post support@youstella.com. Vår kundtjänst kommer att ta itu med detta så fort som möjligt!

Betalning från ditt konto

Om det uppstår ett problem med betalningen kommer antingen din kortutgivare eller en medlem av kundtjänstteamet att kontakta dig.