FAQ's

UPPDATERING AV COVID-19:

**Vänligen observera att vi för närvarande upplever förseningar med leveranser och tullförseningar på grund av COVID-19.

Beställningar skickas inom 24 timmar efter att du har lagt en beställning. Vänligen vänta 7-25 arbetsdagar för leverans, beroende på din plats.

På grund av den rådande situationen är tullen mycket strikt med paketbehandlingen. Detta kan också orsaka ytterligare förseningar som ligger utanför vår kontroll.

Vi gör vårt bästa för att minimera förseningen så mycket som möjligt för att minska dina problem. Vi vill tacka dig för ditt tålamod under denna tid.

Tveka inte att kontakta oss ytterligare om du har några problem.

BESTÄLLNINGAR:

HUR KAN JAG BETALA?

Vi accepterar Visa, Visa Debit, MasterCard och American Express. Vi accepterar även PayPal, Klarna och förbetalda betalkort.

ÄR DET SÄKERT ATT BESTÄLLA PÅ NÄTET?

Självklart! Vi är medlemmar i "Verified by Visa" och "Secure by Mastercard", som ger ytterligare säkerhet när du använder dina kort på nätet. Vi använder krypteringssystem enligt industristandard för potentiellt känslig information, som ditt namn, din adress och annan kritiskt känslig information som dina kredit- eller betalkortsuppgifter. Information som skickas mellan din dator och vår webbplats kan inte läsas av någon annan.

*Om du är orolig för att en beställning inte levereras säkert till ditt hem kan du känna dig lugn när du beställer genom att köpa vår Försäkrad leverans vid kassan.

Genom att köpa vår försäkrade frakt garanteras att din beställning kommer fram säkert, annars är det vi som betalar! Oroa dig inte för att varor anländer skadade på grund av grov hantering under transporten. Beställ vetskapen om att din beställning kommer att anlända i perfekt skick. Du kommer att vara täckt till 100 %! Youstella expedierar en ny beställning i expressfart om ditt paket rapporteras vara förlorat under transporten, är skadat eller har saknade artiklar.

HUR VET JAG ATT NI HAR FÅTT MIN BESTÄLLNING?

När du har lagt din beställning kommer du att hänvisas till ett meddelande om orderbekräftelse som innehåller dina orderuppgifter. Denna information kommer också att skickas till dig via e-post, men det kan ta upp till 30 minuter innan den kommer fram. När vårt team på lagret har behandlat din beställning kommer du att få ett andra e-postmeddelande för att meddela att din beställning har skickats. Om ett e-postmeddelande inte verkar ha mottagits, kontrollera din skräppostmapp.

KAN JAG GÖRA ÄNDRINGAR I MIN BESTÄLLNING?

Tyvärr har vårt lagerteam redan börjat behandla din beställning när du väl har lagt den (vi är snabba)! Vi kan alltså inte göra några ändringar.

KAN JAG SPÅRA MIN BESTÄLLNING?

När du har fått ditt leveransmejl kan du kontrollera statusen på din beställning när som helst.

KAN JAG AVBRYTA MIN BESTÄLLNING?

Tyvärr har vårt lagerteam redan börjat bearbeta din beställning när du väl har lagt den (vi är snabba)! Vi kan alltså inte göra några ändringar.

VAD SKA JAG GÖRA OM JAG FÅR EN FELAKTIG ELLER DEFEKT VARA?

Vi är ledsna att höra det! Kontakta oss inom 28 dagar efter att du har mottagit dina varor via vår e-post support@youstella.com med ditt ordernummer. Vårt kundtjänstteam kommer att ta itu med detta ASAP!

KAN JAG BYTA UT EN VARA?

Ja! När du har fått dina varor och du inte är nöjd med passform och storlek kan du kontakta vårt kundtjänstteam via e-post på support@youstella.com för att organisera ett utbyte eller ett byte mot butikskredit.  

FÖRSÄNDNING:

VART SKICKAR NI TILL?

Vi skickar till hela världen.

HUR LÅNG TID TAR FRAKTEN?

Vanligtvis 6-12 arbetsdagar.

VAD HÄNDER OM JAG INTE ÄR HEMMA NÄR MITT PAKET LEVERERAS?

Om det finns en säker och skyddad plats på fastigheten kan fraktbolaget lämna paketet där. Fraktbolaget lämnar ett kort där det står att de har försökt leverera paketet och ger dig information om var paketet har skickats till, hur du kan kontakta dem för att boka om en leveranstid eller för att ge dig information om var du kan hämta ditt paket.

KOMMER DET ATT KRÄVAS EN UNDERSKRIFT FÖR MIN LEVERANS?

Om du är hemma krävs en underskrift vid leveranstillfället. Om ingen är hemma för att ta emot paketet kan våra transportörer försöka lämna det på en säker plats. Ett kort kan lämnas för att informera dig om detta, eller för att bekräfta att paketet har returnerats till den lokala depån. Du kan då kontakta budfirman för att ordna hämtning eller för att boka ett nytt leveransdatum som passar dig bättre.

KAN JAG SKICKA TILL EN ANNAN ADRESS ÄN MIN FAKTURERINGSADRESS?

Självklart! Du kan få ditt paket skickat till en annan adress. Vänligen kontakta oss inom 24 timmar så att vi kan ändra adressen före vi skickar produkten! Om du väljer att få ditt paket levererat till dig på jobbet ska du alltid se till att ange företagets eller organisationens namn i adressfältet samt kontaktnamnet för att säkerställa att ditt paket levereras korrekt. 

VAD HÄNDER OM MITT PAKET INTE KOMMER FRAM?

Vi ber dig att tålmodigt vänta upp till 4 dagar efter det utlovade leveransdatumet för att få ditt paket i händelse av en leveransförsening. Vi gör alltid vårt bästa för att få ditt paket till dig så fort vi kan. Om du fortfarande inte har fått din beställning efter denna tid, vänligen kontakta oss med ditt beställningsnummer så undersöker vi saken åt dig.

RETURNERING:

Se vår returpolicy för mer information om hur du byter dina paket.

TULLSKATT:

Om du har fått en vara skickad från ett land utanför Storbritannien, EU och andra länder kan det finnas en tullavgift att betala. Var medveten om att du kan drabbas av avgifter vid leverans av paketet. Dessa ska betalas på postkontoret. Köparen är ansvarig för att betala tullavgiften. För mer information vänligen kontakta din lokala postmyndighet.


ALLMÄNT:

HAR NI EN BUTIK?

- Eftersom vi är en dedikerad onlineåterförsäljare har vi ingen butik.

KAN JAG FÖRBESTÄLLA EN VARA I FÖRVÄG?

- På grund av att vårt lager är exklusivt och snabbt omsättningsbart kan du tyvärr inte förbeställa något i förväg för tillfället.

HUR KAN JAG KONTAKTA ER?

- support@youstella.com


TEKNIK:

JAG HAR GLÖMT MITT LÖSENORD, VAD SKA JAG GÖRA?

Oroa dig inte om du har glömt ditt lösenord! Klicka helt enkelt på länken "Glömt lösenordet" bredvid inloggningsknappen och följ instruktionerna. Tveka inte att kontakta oss om du fortsätter att ha problem.

HUR ÄNDRAR JAG MIN E-POSTADRESS?

För kundkontots säkerhet tillåter vi inte ändring av e-postadress. Om du behöver använda en alternativ e-postadress ska du skapa ett nytt konto.

HUR AVREGISTRERAR JAG MIN PRENUMERATION?

Klicka på knappen "Avsluta prenumeration" längst ner i e-postnyhetsbrevet.